| Gratis verzending boven 50 euro |

| Betaal vooraf of achteraf |

| Goede reviews op Google (5/5)⭐ en Trustpilot (4/5)⭐ |

| Voor 17:00 besteld, morgen in huis |

5 tips om jouw Intex zwembad goed schoon te houden! | Aalders Zwembaden

5 tips om jouw Intex zwembad goed schoon te houden!

Een Intex zwembad is in de zomer een heerlijke manier om verkoeling te zoeken. Het is niet alleen een heerlijke manier, maar ook een erg populaire manier. Het goed onderhouden van een zwembad is onwijs van belang, omdat er anders viezigheid kan ontstaan. Met de onderstaande vijftal tips kan viezigheid voorkomen worden!

1. Maak gebruik van een filter

Een goede filtratie is onwijs van belang om het water schoon te houden. Het is aan te raden om de pomp minimaal drie uur per dag te laten draaien. De hele dag de pomp zijn werk laten doen is echt niet nodig. Daarnaast is het van belang dat zo nu en dan de filter wordt schoongemaakt of wordt vervangen. Bekijk hier het aanbod pompen.

2. Test de waterkwaliteit 

Om veilig te zwemmen is het van belang om de waterkwaliteit te meten. Dat kan door middel van de teststrips die de waterkwaliteit testen.

3. Maak gebruik van chloor

Chloor zorgt ervoor dat bacteriën in het water worden gedood. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid toe te voegen. Kijk daarvoor op het etiket van de chloorpot. Als het chloor- or pH-niveau niet binnen de juiste waarden valt volgens de teststrips is het mogelijk om extra chloor toe te voegen. 

4. Verwijder vuil en bladeren

Het bad kan snel en makkelijk viezigheid zoals blaadjes en takjes verzamelen. Om het bad schoon te houden is het aan te raden om de blaadjes en het andere vuil met de hand of met een skimmer uit het bad te verwijderen. Ook kan een speciale zwembadstofzuiger gebruikt worden om bijvoorbeeld zand uit het water te halen.

5. Dek het bad af

Het laatste belangrijke punt is het afdekken van het bad. Een bad staat gedurende de dag vaak in de zon. De combinatie van stilstaand water en de zon die hierop schijnt zal leiden tot het ontstaan van algen in het bad. Dit is iets wat je absoluut niet in jouw bad wilt hebben, want er zal een groene laag aan algen ontstaan die erg lastig te verwijderen is. Een afdekzeil is een must-have!

 

Met behulp van deze vijf tips moet het schoonhouden van het zwembad een fluitje van een cent zijn! Het is natuurlijk wel zo lekker om in een schoon bad te zwemmen of te dobberen.

 

Voor vragen kan je altijd contact opnemen!

Plaats een opmerking